ملاحظات کلی

نشریه علوم، فناوری و کاربردهای فضایی، مقالات علمی‌ پژوهشی اصیل و مقالات مروری شاخص در زمینه‌های مرتبط با صنایع فضایی و کاربردهای آن را برای چاپ می‌پذیرد. اساتید، پژوهشگران و کارشناسان گرامی که مایل به ارسال مقالات خود به این نشریه هستند، لازم است پیش از ارسال مقاله، شرایط و ضوابط ارسال مقاله را مطالعه نمایند. 

 

فرم های ضروری: 

 

نحوه ارسال مقاله

در سامانه نشریه به آدرس journal.isrc.ac.ir ثبت نام کرده و مقاله خود را در قالب تعیین شده ارسال نمایید. لازم به ذکر است مقالات ارسالی در صورتی که با شرایط و ضوابط نشریه و نیز فرمت مقالات مغایرت داشته باشد، عودت داده می‌شود.

 


راهنمای تنظیم مقاله

آیین نگارش فنی و ادبی

آئین نگارش فارسی باید به طور کامل رعایت شود و از به‌کار بردن اصطلاحات خارجی که معادل دقیق و پذیرفته شده در زبان فارسی دارند، خودداری شود. به‏منظور یکسان‏سازی مقالات نشریه، لازم است همه مقالات با طرحی یکسان و هماهنگ و براساس قالب تدوین مقاله نشریه تهیه و تایپ شوند. برای تهیه مقاله به موارد زیر توجه کنید:

  • تعداد صفحات مقاله می‌تواند حداکثر 10 صفحه باشد.
  • مقالات باید به‌صورت دو ستونی تهیه شود. عرض هر ستون برابر 2/8 سانتی‌متر و فاصله بین دو ستون 6/0 سانتی‌متر است.
  • اندازه و نوع قلم‌ها در جدول 1 آورده شده است.
  • برای تایپ لاتین از قلم Times New Roman و دو شماره کمتر نسبت به معادل فارسی استفاده شود.
  • عنوان همه بخش‏ها و زیربخش‏ها با یک فاصله از انتهای پاراگراف قبلی قرار گیرد.

 

جدول (1): اندازه و نوع قلم‌ها

اندازه قلم

نام قلم

موقعیت استفاده

18

بی نازنین پررنگ

عنوان مقاله

12

بی نازنین

نام نویسندگان

13

بی نازنین پررنگ

عناوین بخش‌های سطح 1

12

بی نازنین پررنگ

عناوین بخش‌های سطح 2

11

بی نازنین پررنگ

عناوین بخش‌های سطح 3

11

بی نازنین

متن چکیده

11

9

بی کودک پررنگ

بی نازنین

کلمات کلیدی

زیرنویس و آخر نویس

10

بی نازنین پررنگ

عناوین شکل‌ها و جدول­ها

9

بی نازنین

متن شکل‌ها و جدول­ها

11

بی نازنین

فرمول­ها

10

بی نازنین

مراجع

12

بی نازنین

متن مقاله

 

تقسیمات مقاله

هر  مقاله باید شامل بخش‌های زیر باشد:

- عنوان، چکیده و واژههای کلیدی به زبان انگلیسی: این بخش باید در صفحه‌ای جداگانه ارائه شود. تطبیق عنوان و چکیده فارسی با انگلیسی باید مورد توجه قرار گیرد.

 - عنوان: باید تا حد امکان کوتاه و کاملاً گویای موضوع مقاله باشد.

- نام و نام خانوادگی نویسنده(گان): پس از عنوان مقاله باید نام نویسندگان مقاله نوشته شوند. در هنگام نوشتن نام نویسندگان از ذکر عناوینی مثل استاد، دکتر، مهندس و ... خودداری کنید. محل خدمت نویسنده یا نویسندگان و پست الکترونیکی نویسنده طرف مکاتبات مطابق فرمت ذکر شده در قالب مشخص شود.

- چکیده: چکیده در یک پاراگراف و حداکثر 200 کلمه به‏طور صریح موضوع و نتایج پژوهش انجام‌شده را مطرح می‏کند. در چکیده نباید هیچ‏گونه جزئیات، جدول، شکل یا فرمولی را درج کرد. از اشاره به مراجع در چکیده خودداری شود.

- واژه‌های کلیدی: حداکثر هفت کلمه به­عنوان کلمات کلیدی انتخاب شود. این کلمات باید موضوعات اصلی و فرعی مقاله را نشان دهند.

- مقدمه: مقدمه اولین بخش از متن اصلی مقاله است و هدف از آن معرفی کار است. مقدمه معمولاً شامل بخش‌های زیر است:

  • تبیین شفاف و دقیق موضوع پژوهش
  • شرح اهمیت و ضرورت موضوع پژوهش
  • مرور پژوهش‌های مرتبط
  • بیان واضح اهداف و محدوده پژوهش

- روش کار: در این بخش لازم است روش‌های آزمایشگاهی و مواد مصرفی و تجهیزات مورد استفاده به طور کامل معرفی شود. همچنین چگونگی و روش نمونه‌گیری با دقت بیان شود و آزمون‌های آماری مورد استفاده و مراحل استنتاج آماری به خوبی تشریح گردد.

- نتایج و بحث:  ارائه نتایج و بحث درباره آن، قلب یک مقاله علمی است. اولین هدف این بخش، سازماندهی مناسب نتایج و ارائه عینی آن‌هاست. در این بخش باید به‌طور دقیق و عمیق نتایج به‌دست‌آمده مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گیرند و تلاش شود یافته‌های پژوهش استخراج و تبیین شوند. ضروری است نتایج و یافته‌های پژوهش با نتایج و یافته‌های سایر پژوهش‌ها مقایسه شده و به‌وضوح مشخص شود که یافته‌های جدید، چه نوآوری یا چه سهمی در افزایش دانش موجود داشته است.

- نتیجه‌گیری: در این بخش یافته‌های حاصل از تحقیق به صورت مختصر و شفاف ارائه می‌گردد.

تعارض منافع: نویسندگان باید هرگونه تعارض احتمالی منافع مثل دریافت وجه در قبال انجام کار پژوهشی، یا بدست آوردن موجودی یا سهم در یک سازمان را که ممکن است از طریق انتشار مقاله بدست بیاید و یا از دست برود به صورت مشخص بیان کنند. بیان واضح تعارض منافع منجر به رد مقاله نمی‌شود و مایلیم از آن مطلع باشیم. چنانچه تعارض منافع وجود دارد باید توضیح داده شود و اگر تعارض منافع وجود نداشته باشد، جمله زیر باید به انتهای مقاله، قبل از تقدیر و تشکر اضافه شود. "هیچگونه تعارض منافع توسط نویسندگان بیان نشده است."

- تشکر و قدردانی: از تمامی ‌افرادی که سهمی ‌در مطالعه داشته اما از معیارهای نویسندگی مقاله برخوردار نیستند می‌توان در این بخش تشکر کرد. این افراد شامل کسانی هستند که از لحاظ فنی و نگارشی کمک کرده اند. همین‌طور لازم است از سازمانی که حمایت مالی پژوهش را برعهده داشته است قدردانی شود. در صورتی که مقاله منتج از طرح پژوهشی یا پایان نامه است، لطفاّ در این بخش کد طرح یا پایان نامه، رشته و مقطع تحصیلی را ذکر بفرمایید.

- مراجع: تا حد امکان، مراجع مربوط به سه سال اخیر باشد و ترجیحاً در مقالات فارسی سعی شود از مقالات فارسی منتشرشده در نشریات علمی- پژوهشی استفاده شود. این موضوع باعث خواهد شد تا رتبه ایران در ISC بالاتر برود و مقالات فارسی نیز موردمطالعه محققین قرار گیرد. دقت شود که به تمام مراجع در متن اشاره‌شده باشد. شماره منابع داخل کروشه [...] آورده می‏شود.

روش معرفی منابع و ارجاع به آنها طبق استاندارد IEEE 2006 است.

استناد به مقالات مجلات

نام کوچک نویسنده. نام خانوادگی نویسنده، "عنوان مقاله،" نام مجله، جلد یا دوره انتشار(شماره)، شماره صفحات، سال انتشار.

  1. A. Hawley, “How launching Hubble space telescope influenced space Shuttle mission operations,” Journal of Spacecraft and Rockets, vol.5, no.2, pp. 385-396, 2014.

استناد به کتاب

نام کوچک نویسنده. نام خانوادگی نویسنده، عنوان کتاب، شماره ویرایش، محل نشر: ناشر، سال، شماره صفحه.

  1. Hens, Biophysical applications of satellite remote sensing, 2nd ed., New York: Wiley, 2013, pp. 25-35.

استناد به پایان‌نامه‌های دانشگاهی

نام کوچک نویسنده. نام خانوادگی نویسنده، "عنوان پایان‏نامه،" مقطع پایان‏نامه، نام دانشکده، نام دانشگاه، نام شهر، نام کشور (برای کشور آمریکا، مخفف نام ایالت ذکر شود)، سال.

  1. Kawasaki, “Parametric study of thermal and chemical nonequilibrium nozzle flow,” M.S. thesis, Dept. Electron. Eng., Osaka Univ., Osaka, Japan, 1993.

استناد به گزارش طرح‏های تحقیقاتی

نام کوچک نویسنده. نام خانوادگی نویسنده، "عنوان گزارش،" سازمان مجری طرح، نام شهر، نام کشور (برای کشور آمریکا، مخفف نام ایالت ذکر شود)، شماره گزارش، سال.

  1. E. Elliott and C. M. Greene, “A local adaptive protocol,” Argonne National Laboratory, Argonne, IL, Tech. Rep. 916-1010-BB, 1997.

استناد به ثبت اختراع

حرف اول نام کوچک نویسنده. نام خانوادگی نویسنده، "عنوان ثبت اختراع،" شماره اختراع، ماه، روز و سال اختراع.

  1. P. Wilkinson, “Nonlinear resonant circuit devices,” U.S. Patent 3 624 125, July 16, 1990.

استناد به استاندارد

عنوان استاندارد، شماره استاندارد، تاریخ.

Space project management, ECSS-M-ST-10C, 2009.

شیوه درج استناد به منابع الکترونیکی

در استناد به منابع الکترونیکی باید دو نکته مهم را موردتوجه قرارداد:

  • آوردن نشانی اینترنتی مقاله، کتاب، گزارش تحقیقاتی و غیره در استنادهای اینترنتی ضروری است.
  • تاریخ دسترسی (یا مشاهده) مقاله، کتاب، گزارش تحقیقاتی و غیره در اینترنت را باید در هنگام درج استناد به منابع اینترنتی ذکر کرد.

نحوه استناد به کتاب‏های الکترونیکی به شرح زیر است.

نام کوچک نویسنده. نام خانوادگی نویسنده. (سال انتشار، ماه، روز). عنوان کتاب. (شماره ویرایش). [نوع دسترسی]. قابل‌دسترسی در: آدرس اینترنتی، [ماه، روز، سال]

  1. Calmer. (1999, June 1). Engineering and art. (2ndedition). [On-line]. Available: www.enggart.com/examples/students.html [May 21, 2003].

نحوه استناد به مقالات منتشرشده در نشریات الکترونیکی به شرح زیر است.

نام کوچک نویسنده. نام خانوادگی نویسنده. (سال، ماه) "عنوان مقاله." نام مجله. [نوع دسترسی]. جلد یا دوره انتشار(شماره). شماره صفحات. قابل‌دسترسی در: آدرس اینترنتی، [ماه، روز، سال]

  1. Paul. (1987, Oct.). “Electrical properties of flying machines.” Flying Machines. [On-line]. 38(1), pp. 778-998. Available: www.flyingmachjourn/properties/fly.edu [Dec. 1, 2003].